Wednesday , 24 April 2024

Μαρτύριο της…σταγόνας για τις ΙΚΕ η έκδοση επαγγελματικού λογαριασμού από τις τράπεζες

Του Γ.Κατσιάνη

Σε…Γολγοθά έχει μετατραπεί, το τελευταίο διάστημα, το άνοιγμα επαγγελματικού λογαριασμού για τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ).

Όπως καταγγέλλουν λογιστές και φοροτεχνικοί, υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτούνται ως και δύο μήνες(!) αναμονής για το άνοιγμα του επαγγελματικού λογαριασμού από τις τράπεζες.

“Από τις αρχές του έτους, συγκεκριμένη τράπεζα καθυστερεί σημαντικά τον χρόνο διεκπεραίωσης της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα ως προς την έναρξη της λειτουργίας πολλών ΙΚΕ”, δήλωσε στο thesseconomy.gr, φοροτεχνικός.

Τα δικαιολογητικά

Εκτός από τα έγγραφα Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) και Ν (δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων), οι ΙΚΕ θα πρέπει να δηλώσουν στην τράπεζα την σύνθεση της εταιρείας και να είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

“Έχουμε περιπτώσεις εταιρειών που τα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν, απορρίφθηκαν από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να τους ζητείται εκ νέου η συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων”, σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *