Thursday , 28 March 2024

Με χρονόμετρο τα ψώνια – Μόνο ένα μήνυμα θα στέλνουμε στο 13032 όταν ανοίξει το λιανεμπόριο

Διευκρινίσεις που θα έχουν να κάνουν με τη χρονική διάρκεια κατά την οποία θα πραγματοποιούν τις αγορές τους οι καταναλωτές όταν ανοίξει το λιανεμπόριο έδωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Μιλώντας στο ΜEGA για το νέο νούμερο 13032, στο οποίο θα στέλνουμε μήνυμα για να πηγαίνουμε για αγορές, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, τόνισε ότι “σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθήσαμε να βρούμε τεχνικές λύσεις που θα μπορούν να διευκολύνουν το λιανεμπόριο και τους καταναλωτές, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών. Αλλά θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση”.

Ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμό στους υπόλοιπους κωδικούς. “Θα γίνει ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο”, πρόσθεσε. “Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα είμαστε σε κάποια κανονικότητα”, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Για την πορεία των εμβολιασμών εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι “γίνονται 33-35 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα. Έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. συμπολίτες μας και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα, ιδίως του Απριλίου θα ξετυλιχθεί ακόμα περισσότερο η εφοδιαστική και η εμβολιαστική αλυσίδα. Τον Απρίλιο περιμένουμε πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer και περιμένουμε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο στόχος, αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, είναι εφικτός”, είπε ο κ. Γεωργαντάς. “Οι ευπαθείς ομάδες είναι περίπου 270 χιλ. συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Εντός του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Λίγες ημέρες μετά θα ξεκινήσει η ηλικιακή ομάδα 70-74. Δεν αργεί η ώρα που θα εμβολιαστούν και αυτές οι κατηγορίες”, είπε σχετικά με τη σειρά που θα ακολουθηθεί στους εμβολιασμούς από εδώ και πέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *