Friday , 29 March 2024

Με 51,92% νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης

«Ύψιστη έγνοια μου είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας. Θα κάνω τα πάντα για να επαναρχίσει ο διάλογος για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού», επεσήμανε μεταξύ άλλων στην πρώτη ομιλία του ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή ανακήρυξής του στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδος – Κύπρου. «Η Ελλάδα είναι το στήριγμά μας και ο ανιδιοτελής μας σύμμαχος. Οι σχέσεις μας θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς», είπε χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος
«Συγχάρηκα τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία στα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Εν τω μεταξύ με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκέντρωσαν:
-Nίκος Χριστοδουλίδης 51,92% (204.680 ψήφους)
-A. Μαυρογιάννης 48,08 % (189.522 ψήφους)

Συγχαρητήρια από την ελληνική ηγεσία
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του. Η Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και επισήμανε ότι η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι εγγύηση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης
Και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Κύπριο Πρόεδρο. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του και τον προσκάλεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *