Friday , 26 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Δεν θέλουμε ένα κράτος-λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων”

Του Γ.Κατσιάνη

Τα εύσημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη απέσπασαν οι πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ για τον καθοριστικό ρόλο που είχαν στη διάσωση επιζώντων στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

“Είστε οι εκπρόσωποι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που τόσο ανάγκη έχουμε αυτή τη δύσκολη εποχή”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε συνάντηση με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης.

“Το μήνυμα είναι ότι πρέπει το κράτος να αλλάξει και να γίνει εγγυητής μιας καλύτερης διαβίωσης και μιας καλύτερης προοπτικής για τον ελληνικό λαό. Με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη ασφάλεια, με ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, με καλύτερη παιδεία. Και όχι ένα κράτος το οποίο θα είναι λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

“Το έργο της τηλεδιοίκησης έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016”

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά για το αν έχει μερίδιο ευθύνης και το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Η σύμβαση έγινε το 2014. Προέβλεπε, σε δύο χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί ένα έργο 41 εκατ., ώστε να έχουμε τηλεδιοίκηση πρώτου βαθμού, όταν η Ευρώπη πάει ήδη στον δεύτερο βαθμό τηλεδιοίκησης. Το έργο αυτό δεν υλοποιήθηκε το 2016. Δεν υλοποιήθηκε καν το 2017. Πήρε επτά συνεχόμενες παρατάσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και σε ένα σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρόμων να μην μπορεί να αποφευχθεί το ανθρώπινο λάθος και να θρηνήσουμε μια τραγωδία”, υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *