Thursday , 25 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Δεν θα επιλέξω εγώ το πρόσωπο για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας”

Του Γ.Κατσιάνη

Απάντηση στη σύγχυση που δημιουργήθηκε, το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με το πρόσωπο για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έδωσε από τις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ισχυρίζονται ότι θα επιλέξω εγώ τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Όταν υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, οι συγκλίσεις είναι και στα πρόσωπα. Ιδιαίτερα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, που πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής. Άρα, δεν θα πω εγώ “ποιος” σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής», ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: “Δεν με ενδιαφέρουν οι πρώτες εκλογές, ψηφίστε με αλλά θα την παραδώσω την εντολή”. Τότε γιατί να τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός; Είμαστε μαραθωνοδρόμοι που δίνουμε σκυτάλη στις εθνικές εκλογές; Πρώτος γύρος, δεύτερος γύρος, τρίτος γύρος… μέχρι να βγει ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός; Αν είναι δυνατόν! Αυτή είναι η πλήρης περιφρόνηση του συντάγματος και της λαϊκής ετυμηγορίας», υπογράμμισε.

«Δεν είμαστε μια χώρα “όποιος θέλει, μπαίνει – όποιος θέλει, βγαίνει”»

Ως προς τη δημόσια συζήτηση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «προφανέστατα για εμάς υπάρχουν σύνορα και στη θάλασσα και στον Έβρο.

«Προφανές για εμάς είναι ότι τα σύνορα μας πρέπει να φρουρούνται και ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι υπάρχει ασφάλεια. Δεν είμαστε μια χώρα “όποιος θέλει, μπαίνει – όποιος θέλει, βγαίνει”. Αλλά, από την άλλη, δεν μπορεί το έργο αυτό να είναι άλλοθι για όλη την ευρωπαϊκή δεξιά και για τον κ. Μητσοτάκη», επεσήμανε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *