Sunday , 14 June 2026

Νίκος Χριστοδουλίδης: “Το Κυπριακό αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτικό αναχρονισμό εντός της Ε.Ε”

Την ανάγκη επανένωσης της Κύπρου στη βάση μιας βιώσιμης λύσης και στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί λύσεις και σημείωσε ότι “49 χρόνια κατοχής και διαίρεσης στην καρδιά της Ευρώπης είναι πάρα πολλά”.

“Η συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής, αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτικό αναχρονισμό εντός της Ε.Ε.”, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης και επισήμανε ότι “ο Κύπριος πρόσφυγας, ο Κύπριος πολίτης, Ελληνοκύπριος, Τουρκοκύπριος, Μαρωνίτης, Αρμένιος και Λατίνος δικαιούται να απολαμβάνει στην πατρίδα του τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες βασικές ελευθερίες που απολαμβάνει οποιοσδήποτε ευρωπαίος πολίτης”.

Check Also

Flyover: Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας Πανοράματος στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης – Μποτιλιάρισμα και «χαμηλές» ταχύτητες σε δρόμους της πόλης

Συνεχίζονται από το πρωί, Σάββατο 13 Ιουνίου, οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας Πανοράματος στην Ανατολική …