Saturday , 20 April 2024

Οι Κύπριοι εκλέγουν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Από τις 7.00 το πρωί οι Κύπριοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για το δεύτερο και τελικό γύρο των Προεδρικών εκλογών. Τον θώκο της Προεδρικής Δημοκρατίας διεκδικούν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, που αναδείχθηκαν ως οι βασικοί αντίπαλοι από τον α’ γύρο της περασμένης Κυριακής και από το σύνολο των 14 υποψηφίων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 561.033 ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων 240 εγκλωβισμένοι και 730 Τουρκοκύπριοι. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 μ.μ. Επίσης λειτουργούν 35 εκλογικά κέντρα, σε 25 πόλεις του εξωτερικού, σε 12 χώρες.


Οι υποψήφιοι
Ο κ. Χριστοδουλίδης ψήφισε στις 09.45 το πρωί στο Α΄ Δημ. Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ΄, Γεροσκήπου, στην γενέτειρά του την Πάφο, ενώ ο κ. Μαυρογιάννης πρόκειται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 13:00 μ.μ. στο Γ΄ Δημ. Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Θ΄, Αγλαντζιά Λευκωσίας.

Η τελετή ανακήρυξης
Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00 το βράδυ.
Λίγο μετά τις 22:00 μ.μ προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου, 8ου, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *