Saturday , 20 April 2024

Ουκρανία-Ζελένσκι: “Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα” – Πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο Διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση. Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελένσκι, απαντώντας στη σχετική φημολογία, δημοσιεύοντας παράλληλα βίντεο στο Twitter που τον δείχνει να περπατά στους δρόμους του Κιέβου.

Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, είναι έτοιμη να βοηθήσει τον Ουκρανό πρόεδρο να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει μάλιστα σχετικά το πρακτορείο Reuters, ακούστηκαν βομβαρδισμοί σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου και δύο πύραυλοι έπληξαν ο ένας περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Zhuliany και ο άλλος κτίριο κατοικιών (πολυκατοικία) του Κιέβου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημοτική αρχή, με άγνωστες μέχρις στιγμής απώλειες. Παράλληλα, όπως δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, συνεχίζονται οι μάχες και στη Μαριούπολη, τη Χερσώνα και την Οδησσό.

Περαιτέρω, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι από την έναρξη των εχθροπραξιών έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 3.500 Ρώσοι στρατιώτες και ότι η Ρωσία έχει χάσει επίσης 14 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα και 102 άρματα μάχης μέχρι στιγμής. Το BBC διευκρινίζει ότι δεν έχει επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς, ενώ η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωρίσει απώλειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *