Friday , 26 April 2024

Ουκρανία: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης από βομβαρδισμό αυτονομιστών-Επιστράτευση των αυτονομιστών

Ένα βήμα πιο κοντά στην “ανάφλεξη” βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε τον θανάτο ενός στρατιώτη σε βομβαρδισμούς αυτονομιστών, υποστηρίζοντας επίσης ότι έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός από τους αυτονομιστές σήμερα το πρωί συγκριτικά με 66 περιπτώσεις το προηγούμενο 24ωρο, ενώ οι αυτονομιστές κήρυξαν γενική επιστράτευση στο Ντονέτσκ και το Λουγκάντσκ.

Ο πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάντσκ, Λεονίντ Πάσετσνικ, συγκεκριμένα ανακοίνωσε επιστράτευση και απαγόρευσε ταυτόχρονα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 55 ετών (σ.σ. δηλαδή σε ηλικία που μπορούν να φέρουν όπλα) να φύγουν από την περιοχή και επέτρεψε στις αρχές να προχωρήσουν σε επίταξη οχημάτων και περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων και ιδιωτών για αμυντικούς σκοπούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, που βρίσκεται σε πόλεμο με τον κυβερνητικό στρατό της Ουκρανίας, κήρυξε και αυτός «γενική κινητοποίηση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *