Saturday , 27 April 2024

Ο Αλέξης θέλει, ο Νίκος θέλει;

Του Γ.Κατσιάνη

 Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κάτι πολύ απλό ότι «κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Προφανώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θεωρεί ότι θα επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές και στη συνέχεια, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, θα επιχειρήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όπως δηλαδή έγινε πριν από οκτώ χρόνια με την κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου.

Μόνο που ο κ. Τσίπρας αγνοεί τις θέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

“Στόχος μας είναι να καθίσουμε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσεχείς εκλογές”, μου είπε συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος.

Σε πρόσφατη κουβέντα που είχα με πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μου επεσήμανε ότι “έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”.

Κατόπιν τούτου, θεωρώ λιγότερο πιθανή τη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ακόμα και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι περισσότερο δοτικό σε κυβερνητικές θέσεις σε σχέση με τη ΝΔ, σε περίπτωση συνεργασίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων τελείωσε και όποιος δεν πιστεύει κάτι τέτοιο, καλύτερα να κοιτάξει γύρω του και να ακούσει τις απόψεις των απλών ανθρώπων.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *