Friday , 19 April 2024

Ο Χατζηδάκης έστειλε στο πειθαρχικό διευθύντρια του ΕΦΚΑ γιατί δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά μηχανήματα!

Του Γ. Κατσιάνη

Απτόητος συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης τις… εφόδους σε υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, προκειμένου να δει από κοντά πως λειτουργούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, στην αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Κορίνθου, διαπίστωσε ότι εν μέσω καύσωνα, κάποια κλιματιστικά μηχανήματα (air conditions) δεν λειτουργούσαν! 

«Ενώ το θέμα για τα χαλασμένα air conditions είναι γνωστό εδώ και καιρό, υπάρχει ένα απίστευτο σούρτα φέρτα μεταξύ Κορίνθου, Τρίπολης και Αθηνών για να δοθούν εγκρίσεις, παραεγκρίσεις κλπ για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση», σημείωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εργασίας και απέδωσε ευθύνες «για αυτές τις σημαντικές καθυστερήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατί δεν έχουν ούτε καν εισηγηθεί την αλλαγή αυτού του γραφειοκρατικού μοντέλου και την εισαγωγή ενός πιο απλού και ενιαίου μοντέλου κάλυψης των προμηθειών και συντήρησης».

«Ζήτησα από τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή να σταλεί αμέσως για πειθαρχικό έλεγχο η εκτελούσα χρέη γενικής διευθύντριας (ΠΥΣΥάρχης) Πελοποννήσου για να καταλογιστούν αυτές οι ευθύνες», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης  και κάλεσε την αρμόδια Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ να δώσει εξηγήσεις «γιατί τόσο καιρό δεν προτείνουν ένα καινούριο σύστημα, αλλά συμβιβάζονται με αυτή την απαράδεκτη, για τους συναδέλφους τους αλλά και για τους πολίτες που επισκέπτονται τα υποκαταστήματα, κατάσταση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *