Παρατείνονται οι συμβάσεις covid στους δήμους

Παρατείνονται οι συμβάσεις covid στους δήμους

255
SHARE

Την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων «συμβασιούχων covid» ανακοίνωσε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται παράταση έως τις 31/3/2022 για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους δήμους, με σκοπό την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις.

Ικανοποίηση ΚΕΔΕ

Την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση του αιτήματος από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

«Η συμβολή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα ήταν απολύτως θετική και εφόσον η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί, ήταν επιβεβλημένη η εκ νέου παράταση των συμβάσεων τους, με δεδομένη και την καθυστέρηση των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και επανέλαβε το αίτημα των δήμων για κάλυψη «των υπαρχόντων κενών στις υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό».

LEAVE A REPLY