Friday , 29 March 2024

Παρατείνονται οι συμβάσεις covid στους δήμους

Την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων «συμβασιούχων covid» ανακοίνωσε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται παράταση έως τις 31/3/2022 για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους δήμους, με σκοπό την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις.

Ικανοποίηση ΚΕΔΕ

Την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση του αιτήματος από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

«Η συμβολή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα ήταν απολύτως θετική και εφόσον η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί, ήταν επιβεβλημένη η εκ νέου παράταση των συμβάσεων τους, με δεδομένη και την καθυστέρηση των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και επανέλαβε το αίτημα των δήμων για κάλυψη «των υπαρχόντων κενών στις υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *