Saturday , 27 April 2024

Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς: «Ζυμώνουμε τσουρέκια» στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Ψυχαγώ»

«Ζυμώσαμε τσουρέκια, γελάσαμε, δημιουργήσαμε με τα παιδιά, βγάλαμε φωτογραφίες. Είχαμε την ευλογία να ζήσουμε φέτος μια μοναδική εμπειρία». Με αυτά τα λόγια η πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς Νίνα Μπουρλή περιγράφει την επίσκεψη του Συλλόγου στο ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «Ψυχαγώ». Όπως λέει στο thesseconomy.gr «ήταν μια συγκινητική και πολλή όμορφη εμπειρία. Εισπράξαμε μεγάλη χαρά και πολλή αγάπη από τα παιδιά. Μάλιστα μετά το Πάσχα ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα παιχνίδι με τα παιδιά που λέγεται «Μπίνγκο». Είναι ένα παλιό παιχνίδι, παίζεται με κάρτες και ακονίζει το μυαλό ενώ συγχρόνως προσφέρει χαρά και δράση. Υποσχεθήκαμε μετά το Πάσχα να πάμε και πάλι στο χώρο τους, όπου στην αίθουσα δραστηριοτήτων -όπου υπάρχει και προβολέας-προτζέκτορας -θα προβάλλουμε το πρόγραμμα αυτό που έχουμε και θα παίξουμε μαζί τους το παιχνίδι».

Η δράση
Η πρόεδρος του Συλλόγου περιγράφει με χαμόγελο και εμφανή τη συγκίνηση στη φωνή της τη διαδικασία παρασκευής των πασχαλιάτικων τσουρεκιών. «Με ομαδικό πνεύμα και συνεργασία μαζί με τα παιδιά ετοιμάσαμε τα υλικά, ζυμώσαμε τα τσουρέκια, καθαρίσαμε με χαμόγελα ακόμη και την κουζίνα. Απολαύσαμε την παρέα τους μαζί με καφέ , κέϊκ και έναν υπέροχο χαλβά σιμιγδαλένιο. Φεύγοντας νιώσαμε ψυχικά πλουσιότεροι παίρνοντας μαθήματα ζωής. Κάποιοι ονομάζουν αυτά τα παιδιά αγγέλους που έχουν έρθει στη γη για να μας διδάξουν την αγάπη την υπομονή την κατανόηση, τη διαφορετικότητα».

ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «Ψυχαγώ»
Το ΚΔΑΠ –ΜΕΑ δέχεται παιδιά και το πρωί και το απόγευμα. Το πρωί φιλοξενεί περίπου 15-20 ενήλικες. «Τους πήγαμε διάφορα πασχαλινά σοκολατένια λαγουδάκια. Αυτή η συνεργεσία με τα διαφορα κοινωνικά ιδρύματα είναι για εμάς κάτι το διαφορετικό. Έχει δώσει άλλη διάσταση στις δράσεις του συλλόγου μας» λέει συγκινημένη η κυρία Μπουρλή. Και προσθέτει βιαστικά «με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκλησή τους να μας ξεναγήσουν στο πολύ όμορφο χώρο τους και να ζήσουμε μαζί τους την πασχαλιάτικη διαδικασία ‘Ζυμώνουμε τσουρέκια’, όπως ονομάσαμε τη δράση μας. Είναι τεράστια η δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το χαμόγελό τους δεν λείπει ποτέ, γεμάτοι καλοσύνη και όρεξη για το κάθε λεπτό που περνά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *