Tuesday , 23 April 2024

Πρόβλεψη για καταιγίδες σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Εύβοια – Εντείνεται και ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες-πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αναμένονται από σήμερα το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.

Εντείνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Σημαντική επιδείνωση, πάντως, αναμένεται να παρουσιάσουν και οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας από σήμερα μέχρι την Τρίτη, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr.

Αιτία αυτής της σημαντικής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βόρειων ανέμων (άνω των 5 μποφόρ) σε συνδυασμό με την εδραίωση πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων. Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κατά το διάστημα 7-9 Αυγούστου αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για δασικές πυρκαγιές τύπο καιρού «Hot + Dry + Windy» (ζεστό, ξηρό και ανεμώδη).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *