Wednesday , 24 April 2024

Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κόσμου και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών. Στην τελετή θα παραστούν βασιλείς και εκπρόσωποι βασιλικών οίκων από όλη την Ευρώπη, με τους οποίους η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας έχει συγγενικούς δεσμούς. Οι αφίξεις των υψηλών προσκεκλημένων άρχισαν το Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το πρωί. Παράλληλα, η οικογένεια του τέως βασιλιά έχει προσκαλέσει εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, οι οποίοι θα δώσουν το παρών στη Μητρόπολη. Το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τη σύζυγό του. Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας. Θα βρίσκεται στην Ωραία Πύλη και δίπλα του, δεξιά και αριστερά, θα βρίσκονται οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες. Πλήθος κόσμου βρίσκεται από τα ξημερώματα σε δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη για να πει το τελευταίο «αντίο». Η αναμονή για να φτάσει κανείς στη σορό ξεπερνά τη μία ώρα.

Η τελετή αποχαιρετισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο εγγονοί του, οι μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου. Το γεγονός της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών καλύπτουν πολλά ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα.
Η τελετή αποχαιρετισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00 μ.μ. και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του. Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της αστυνομίας θα κάνουν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *