Thursday , 25 April 2024

Σε… κλοιό συγκεντρώσεων σήμερα η Θεσσαλονίκη – Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης

Οργανώσεις και φορείς έχουν προγραμματίσει για σήμερα πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
Την… αυλαία ανοίγει στις 9.00 το πρωί ο Ηρακλής Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης (ΠΣΑΘ). Μέλη του έχουν δώσει “ραντεβού” έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Μία ώρα αργότερα, στις 10:00 π.μ. στους δρόμους βγαίνουν οι μελισσοκόμοι. Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει καλέσει τα μέλη του σε κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων. Έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Στις 12:00 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, θα συγκεντρωθούν μέλη του Συντονιστικού Καλλιτεχνικών Σχολών Θεσσαλονίκης αλλά και αναρχικές συλλογικότητες. Έχουν προγραμματίσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Διαμαρτύρονται για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 και ζητούν την ανωτατοποίηση των σχολών τους.
Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει στις 14:30 μ.μ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέλη του θα συγκεντρωθούν στο Διοικητήριο Μακεδονίας –Θράκης. Έχουν προγραμματίσει να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.
Την αυλαία των κινητοποιήσεων θα κλείσουν το απόγευμα στις 17:00 μ.μ. μέλη του Λαϊκού Μετώπου και αναρχικές συλλογικότητες που θα συγκεντρωθούν έξω από το Τουρκικό Προξενείο. Διαμαρτύρονται γιατί, όπως υποστηρίζουν, τρεις αναρχικοί συνελήφθησαν και κρατούνται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ μετέβαιναν στην Τουρκία για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *