Friday , 26 April 2024

Στην… κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα – Χιόνια και ολικός παγετός δημιουργούν προβλήματα σε δρόμους και σχολεία

Η «Μπάρμπαρα μαζί με τα χιόνια έφερε πολικές θερμοκρασίες και ολικό παγετό κατά τόπους ισχυρό σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές στη δυτική Μακεδονία, σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και τα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης. Το χιόνι έφτασε ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής.

Πού χρειάζονται αλυσίδες
Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν όπου χρειάζεται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.Σε επιφυλακή βρίσκονται συνολικά εκατό μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Με αντιολησθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα αυτοκίνητα που κινούνται στους παρακάτω δρόμους της Κεντρικής και Μακεδονίας:
-Ημαθία: Από το 91ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης μέσω Καστανιάς στην Ημαθία.
-Στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια.
-Στην Πέλλα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.
-Από το 16ο έως το 21ο χιλιόμετρο της Δημοτικής Οδού Βέροιας – Ξηρολίβαδου.
-Στο νομό Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται από το 77ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιοχώρι – Στάγειρα)
-Από το 54ο έως το 70ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόκαστρο – Ταξιάρχης).
-Στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου, Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, όπως στα δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη και Βάβδου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Στοπ σε τραίνα
Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ, η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στον οδικό άξονα του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τα διόδια Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εξαιρούνται όσα από τα οχήματα έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλη της Λάρισας.
Επίσης δεν πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Hellenic Train λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία
Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατεί κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα, όπου δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Δεν θα γίνουν επίσης μαθήματα σήμερα στα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Πρέσπες, Αμύνταιο, στο δήμο Εορδαίας, σε Έδεσσα και Αριδαία. Με απόφαση του δημάρχου Καστοριάς, τα μαθήματα στα σχολεία της περιοχής αρχίζουν με καθυστέρηση, στις 9.15 το πρωί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *