Wednesday , 24 April 2024

Σύγκρουση τρένων έξω από τη Λάρισα – Συναγερμός στα νοσοκομεία όπου μεταφέρονται οι τραυματίες

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν λίγο πριν από τα ξημερώματα έξω από τη Λάρισα, στο ύψος του Ευαγγελισμού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους και για επιβάτες που έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας συναγερμός έχει σημάνει στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου μεταφέρονται οι τραυματίες. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό επιβατών του τρένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκτροχιασμός σημειώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τον εκτροχιασμό ξέσπασε φωτιά, με τις προσπάθειες κατάσβεσης να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εγκλωβισμένοι επιβάτες

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους και τραυματίες επιβάτες.
Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει στα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει στο σημείο της σύγκρουσης. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς. Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Θεσσαλίας μπαίνουν σε συναγερμό όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *