Tuesday , 23 April 2024

Τα απρόοπτα της κάλπης – Δικαστική αντιπρόσωπος λιποθύμησε, με το άλογο πήγε να ψηφίσει, στη Λάρισα εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και από το πρωί δεν έλειψαν τα ευτράπελα των εθνικών εκλογών. Πολλοί οι πρωταγωνιστές σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Στη Λάρισα
Υπό τους ήχους του κλαρίνου ψήφισαν σε κεντρικά σχολικά συγκροτήματα περιοχής της Λάρισας. Γνωστοί οργανοπαίχτες που βρέθηκαν στην περιοχή με τους ήχους του κλαρίνου συνόδευαν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι προσέρχονταν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επίσης στη Λάρισα ένας ψηφοφόρος κλείστηκε μέσα στο ασανσέρ και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί.

Στο Ναύπλιο
Ένας 50χρονος αγρότης προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνάσιου Αργολίδας, στο Ναύπλιο, έφιππος και με τη συνοδεία ενός… μικρού γαϊδουριού για να ψηφίσει στις εκλογές.

Στις Σέρρες
Μια ηλικιωμένη γυναίκα αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, είπε ότι ψηφίζει πολλά χρόνια τώρα και εξέφρασε την… ελπίδα της, να είναι η τελευταία φορά αυτή που ψηφίζει. Ακόμη ένα από τα απρόοπτα, ζευγάρι νεόνυμφων στις Σέρρες πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου. Το ζευγάρι ψήφισε, φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπουμπουνιέρες.

Στην Πάτρα
Ηλικιωμένοι αλλά και νεότεροι προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας, με έναν ψηφοφόρο 92 ετών να εκφράζει την αγανάκτησή του. «Είμαι 92 χρονών και ψηφίζω χρόνια… πρέπει να πάω στα 192 να δω προκοπή», είπε χαρακτηριστικά βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα.

Στην Αθήνα

Ψηφοφόρος πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο της Αθήνας παρέα με τον σκύλο του. Μάλιστα ο τετράποδος ψηφοφόρος περίμενε υπομονετικά έξω από το παραβάν τον ιδιοκτήτη του για να πάνε στην κάλπη. Ο άνδρας όταν έφτασε στην κάλπη σήκωσε το σκυλάκι στην αγκαλιά του και έριξαν μαζί το ψηφοδέλτιο.

Στα Χανιά
Ο 98χρονος Στρατής Τσουράκης από τον Αποκόρωνα Χανίων, ψήφισε στα 98 του χρόνια. «Μπορεί να ψηφίσω άλλη μια φορά. Όσο λειτουργεί το μυαλό, πρέπει να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε», προέτρεψε τους ψηφοφόρους.

Στο Ηράκλειο
Το πρωί πριν από την εκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας, στο χωριό Αστρίτσι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων η δικαστική αντιπρόσωπος που είχε οριστεί δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Άμεσα επιλήφθηκε η έφορος των εκλογών και αντικαταστάθηκε από τη λίστα αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων που υπάρχει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και η ψηφοφορία άρχισε με μια μικρή καθυστέρηση και τώρα κυλούν όλα ομαλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *