Saturday , 27 April 2024

Τα μέτρα πήγαν…περίπατο στις συναυλίες του Γιάννη Πάριου και του τράπερ Ricta στη Θεσσαλονίκη – Δράσεις διαμαρτυρίας από τους DJs

Συνωστισμός και μη τήρηση των αποστάσεων και άλλων υγειονομικών μέτρων καταγράφηκαν χθες βράδυ σε δυο συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα που στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύεται λόγω του mini lockdown η αναπαραγωγή μουσικής. Το Σωματείο Δισκοθετών (DJs) νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας και χθες πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία έξω από τον χώρο της μίας από τις δύο εν λόγω συναυλίες.

Αναλυτικότερα, περίπου 2.000 θεατές συνωστίσθηκαν σε συναυλία του τράπερ Ricta στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, ενώ στο Θέατρο Γης και κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Γιάννη Πάριου, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, οι αποστάσεις πήγαν…περίπατο όταν ο κόσμος το έριξε στον χορό πιασμένος χέρι με χέρι. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να καθίσει στις θέσεις του, η οποία όμως δεν εισακούστηκε.

Στο μεταξύ, έξω από το Θέατρο Γης, κατά τη διάρκεια της συναυλίας περίπου 30 DJs πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, κρεμώντας τα ακουστικά τους, καθώς το mini lockdown τους ξαναρίχνει στην ανεργία, την ίδια ώρα που οι συναυλίες πραγματοποιούνται κανονικά και – όπως φαίνεται στην πράξη – χωρίς να τηρούνται ενίοτε τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις διαμαρτυρίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους άλλων περιοχών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *