Wednesday , 24 April 2024

Την… ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές στα σαρακοστιανά

Ακριβότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα είναι το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι με τους καταναλωτές να κάνουν –προς το παρόν- την απαραίτητη έρευνα αγοράς για την Καθαρά Δευτέρα. Η αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών έχει οδηγήσει προς τα πάνω τις τιμές στα τρόφιμα τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα σαρακοστιανά εδέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έμποροι μιλούν συγκρατημένα για αύξηση της τάξης του 20%. Η ακρίβεια επηρεάζει ακόμη και το χαλβά, η τιμή του οποίου ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ το κιλό και φτάνει ως τα 15 ευρώ ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε. Και τα υπόλοιπα, όμως, σαρακοστιανά τραβούν την ανηφόρα με τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν φέτος πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πού κυμαίνονται οι τιμές
Όσον αφορά τα θαλασσινά οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα νωπά το συμιακό γαριδάκι από 5 – 8 ευρώ, το χταπόδι από 15 – 19 ευρώ, το καλαμάρι από 15 – 20 ευρώ και τις σουπιές από 10 – 14 ευρώ. Στα κατεψυγμένα, οι τιμές κυμαίνονται στις γαρίδες από 12 – 15 ευρώ, στο χταπόδι από 13 – 18 ευρώ, στο καλαμάρι από 7 – 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 – 8 ευρώ. Ο άσπρος ταραμάς κυμαίνεται από 17 – 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 – 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 – 5,5 ευρώ. Τσουχτερές είναι οι τιμές και στα λαχανικά, οι ντομάτες αρχίζουν από 0,99 ευρώ το κιλό και τα κρεμμύδια από 0,95 ευρώ το κιλό. Η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό. Όσο για τη λαγάνα η απλή κυμαίνεται από 3,8 – 5 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *