Friday , 29 March 2024

Την Παρασκευή σαλπάρει ο «Κωνσταντής» στον Θερμαϊκό – Δίνει την… εκκίνηση του καλοκαιριού

Στις 28 Απριλίου στις 10.15 το πρωί θα… σηκώσει άγκυρα ο «Κωνσταντής» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζοντας τη φετινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με την Περαία και τους Νέους Επιβάτες. «Εδώ και επτά χρόνια η εταιρεία μας με έδρα της Θεσσαλονίκη κάνει αυτά τα δρομολόγια», λέει στο thesseconomy.gr υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας KaravakiaThessaloniki WaterBus Πέλλη Πασχαλίδου. Και συμπληρώνει «εξυπηρετούμε πολλούς τουρίστες οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για τις διακοπές τους αλλά και για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Εμείς τους προσφέρουμε το μπάνιο τους σε κοντινές ακτές της πόλης μας. Μια εναλλακτική πρόταση είναι κάποιος να μην κατέβει από το καράβι και να απολαύσει τη δίωρη κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό».

Εναλλακτική συγκοινωνία
Όπως επισημαίνει η κ. Πασχαλίδου «είναι πολλοί οι κάτοικοι της Περαίας ή της Θεσσαλονίκης που μας προτιμάνε και επιβιβάζονται με τα ποδήλατά τους ή με τα ηλεκτρικά σκούτερ. Επίσης υπάρχει ράμπα για την πρόσβαση παιδικού καροτσιού και για ΑμεΑ. Το καράβι μπορεί να μεταφέρει 140 άτομα. Μέσα στην περίοδο του κορονοϊού δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τα σαββατοκύριακα που υπάρχει πολλή κίνηση στα δρομολόγια είναι καλό ο κόσμος να επισκέπτεται την ιστοσελίδα και να ‘κλείνει’ το εισιτήριό του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει και εισιτήριο πάνω στο καράβι. Αλλά σίγουρα θα έχουν προτεραιότητα αυτοί που έχουν κλείσει το εισιτήριο τους. Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει στα 7 ευρώ να πας και άλλα 7 ευρώ η επιστροφή. Υπάρχουν ειδικές τιμές για γκρουπ γιατί συνεργαζόμαστε με ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και με ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης». Οι επιβάτες μπορούν επίσης να προμηθευτούν το εισιτήριο και από τα περίπτερα που υπάρχουν στο λιμάνι ή στο Λευκό Πύργο.

Οι… σταθμοί
Ο «Κωνσταντής» ξεκινά από το λιμάνι (ακριβώς στο γερανό), ο επόμενος σταθμός είναι ο Λευκός Πύργος (πίσω από το Βασιλικό θέατρο) και μετά «ανοίγεται» στο Θερμαϊκό προς Νέους Επιβάτες και μετά Περαία. «Η στάση είναι ολιγόλεπτη, τόσο όσο για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν τα άτομα. Κάθε μέρα κάνει τέσσερα δρομολόγια από το δήμο Θεσσαλονίκης προς το δήμο Θερμαϊκού και αντίστροφα. Φέτος οι επιβάτες μας θα πρέπει να ενημερώνονται για τα δρομολόγια γιατί από τη λιμενική αρχή της Θεσσαλονίκης –πρώτη φορά στα επτά χρόνια λειτουργίας μας- το πρόγραμμά μας θα αλλάζει. Δηλαδή θα αλλάζουν οι ώρες των δρομολογίων μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση στους πελάτες. Κάθε χρόνο ξεκινούσαμε με ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο και με αυτό πορευόμασταν όλη την περίοδο. Φέτος το δρομολόγιο μας (οι ώρες) θα αλλάζει εβδομαδιαίως και ενδεχομένως να αλλάζει και ανά τρεις ημέρες. Αυτό που επισημαίνουμε είναι οι επιβάτες μας να ενημερώνονται από την ηλεκτρονική μας σελίδα www.karavakia.gr» τονίζει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας κ. Πασχαλίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *