Friday , 29 March 2024

Το comeback του Γιώργου Καρατζαφέρη ως υμνητή του Κ. Μητσοτάκη

Του Γ. Κατσιάνη

Το τελευταίο διάστημα, κάποια ΜΜΕ επανέφεραν στο προσκήνιο τον πρώην πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.), Γιώργο Καρατζαφέρη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εικόνα του πρωθυπουργού, ειδικά μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Εκφράσεις του τύπου «τον θεωρώ τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε», «δεν αρκεί να είναι πρώτος ο Μητσοτάκης, πρέπει να είναι πρώτος και ισχυρός, πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος», «αν δεν είναι ισχυρός ο Μητσοτάκης, θα μπούμε σε περιπέτειες», έχουν αναγάγει τον κ. Καρατζαφέρη σε φανατικό υποστηρικτή του Κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καρατζαφέρης μιλά απαξιωτικά για τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

«Ο Τσίπρας είναι αρχηγός ενός κόμματος με δύο τάσεις», «το παιδί (Ν. Ανδρουλάκης) είναι άπειρο», «ο (πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης) Βελόπουλος ήταν φανατικός ΠΑΣΟΚτζής» είναι ορισμένες από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Καρατζαφέρης για να αποδομήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο Γ. Καρατζαφέρης

Προφανώς, οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης ήταν ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που το 2010 και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ψήφισε το πρώτο μνημόνιο.

Επίσης, ήταν ένας από τους τρεις αρχηγούς κομμάτων που στήριξαν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ένα χρόνο αργότερα, αν και στη συνέχεια, απέσυρε την στήριξη του και καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.  

Όσον αφορά τους παλαιότερους, θα θυμούνται ότι το 1974 εξέδιδε τη φιλοβασιλική εφημερίδα «Το Στέμμα της Δημοκρατίας» ενώ το 1998 χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή  «συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας»(!).

Εξάλλου, τον Δεκέμβριο του 2015 καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 18 μήνες για το αδίκημα της υποβολής ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) κατά την τριετία 2010-2011-2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *