Saturday , 27 April 2024

Φθινοπωρινό το καιρικό σκηνικό από σήμερα – Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά

Αλλάζει πρόσκαιρα το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας. Βροχές, άνεμοι, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το παζλ του καιρού από σήμερα μέχρι την Πέμπτη (6/4).Το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Σικελίας είναι αυτό που θα προκαλέσει σημαντική κακοκαιρία στο Ιόνιο στα ηπειρώτικα και στο βόρειο Αιγαίο. Τα καιρικά φαινόμενα θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη με κατά τόπους πιο ισχυρές βροχές.

Ισχυρές βροχές
Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα, οι περιοχές που έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν και να έχουν προβάδισμα για αξιόλογα και έντονα φαινόμενα είναι τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς. Πιο ισχυρές θα είναι οι βροχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας όπου τοπικά θα σημειωθούν και πάνω από 50 χιλιοστά υετού μέσα σε δύο ημέρες.

Τη Δευτέρα
Συνέχεια του βροχερού σκηνικού θα έχουμε τη Δευτέρα όπου κατά τόπους οι βροχές θα είναι πιο έντονες. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί από το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους στο Ιόνιο και σε ανατολικούς στο Αιγαίο με ένταση 5 – 7 μποφόρ και τοπικά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με πιο αισθητό το κρύο στα βόρεια. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 – 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 – 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη
Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα την Τρίτη και την Τετάρτη οι βροχές θα συνεχιστούν, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και νοτιότερα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα την Τρίτη και θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ στρεφόμενοι στο Αιγαίο σε νοτιοδυτικούς. Ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση με τη μέγιστη να μην ξεπερνά τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *