Saturday , 27 April 2024

«Φωτιές» έχει ανάψει ο πασχαλινός οβελίας στο «καλάθι του Πάσχα» – Ισχύει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κρεοπώλες η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να βάλει το αρνί και το κατσίκι στο «καλάθι του Πάσχα». «Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας με το υπουργείο Ανάπτυξης -σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς- να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις και τις «αυξήσεις φωτιά».

“Μπερδεμένη η κατάσταση”

Μπερδεμένη η κατάσταση λένε οι κρεοπώλες και διαμαρτύρονται πως «στρέφουν τον κόσμο στο να αγοράσει από το σούπερ μάρκετ». «Υπάρχει μπέρδεμα», αναφέρει στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος των Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης Ευλάμπιος Καλαμπάκας. Και διευκρινίζει «δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα. Δεν ξέρουμε τα εμπορεύματα πόσα είναι, δεν ξέρουμε ακόμη την ποσότητα που θα διοχετευτεί στην αγορά. Ακόμη δεν έχουν γίνει τα παζάρια με τους κτηνοτρόφους του Λαγκαδά και της Δράμας για να οριοθετηθούν και οι τιμές. Αυτά θα το ξέρουμε το Σάββατο του Λαζάρου. Γιατί ναι μεν τα σούπερ μάρκετ ‘μπήκαν’ μέσα στο καλάθι, είχανε κάποιες συμφωνίες και τώρα κι αυτοί με αυτές τις τιμές πρέπει να πάνε να κάνουν άλλες συμφωνίες» υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης.

Το «καλάθι του Πάσχα»
Τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά, αρνί και κατσίκι είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει το «καλάθι του Πάσχα» το οποίο κάνει πρεμιέρα, σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, θα διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου.

Αντικατέστησε το «καλάθι της Σαρακοστής»
Πρόκειται να λειτουργήσει στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» σε μια προσπάθεια οι καταναλωτές να βρουν συγκρατημένες τιμές σε προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι. Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *