Thursday , 25 April 2024

Αλ.Τσίπρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ.ευρώ

Τα 5,6 δισ.ευρώ αγγίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που εξήγγειλε χθες από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας πως είναι πλήρως κοστολογημένο.

Η διαφορά με τη Ν.Δ., σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ο τρόπος, το όραμα, το μοντέλο διακυβέρνησης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει ένα μοντέλο να παίρνει χρήματα από έμμεση φορολογία για να επιδοτεί την αισχροκέρδεια» για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «εμείς έχουμε άλλο μοντέλο: θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια για να δώσουμε ανάσα σε μεσαία τάξη και μισθωτούς».

Αν δεν εφαρμοστεί ένα θαρραλέο ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των αδύναμων, τόνισε ο κ.Τσίπρας, το κόστος για την κοινωνία θα είναι δυσανάλογο για την επόμενη τετραετία και πρόσθεσε: «Αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, όχι από συνειδητή επιλογή, αλλά είχαμε τον εθνικό στόχο να βγάλουμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – όπως υπογράμμισε στη συνέχεια – έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει όποιες αδικίες υπήρξαν στο πλαίσιο αυτού του εθνικού στόχου. Παράλληλα, διερωτήθηκε «πού είναι η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης από την κυβέρνηση;».

«Αντιδημοκρατική εκτροπή»

Ανπαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή. «Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία. Ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε κάθε άλλη χώρα θα είχαμε παραίτηση πρωθυπουργού. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ρίχνει την ευθύνη μόνο στον ανιψιό του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά, δε, με την υπόθεση Πιτσιόρλα, τόνιοσε μεταξμύ άλλων ότι δεν έχει να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν και είναι απόλυτα σαφής. “Δεν παρακολουθούσα κανέναν, δεν έδωσα εντολή για κανέναν», και έξι χρόνια μετά η υπόθεση αυτή έχει προχωρήσει και επτά πολίτες έχουν βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου, στους οποίους δεν είναι ο κ. Πιτσιόρλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *