Friday , 3 May 2024

Από τα γραφεία, στους…δρόμους οι λογιστές-Σε ποιο νομό απέχουν από τα καθήκοντα τους

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή από την μία το μεσημέρι τα λογιστικά γραφεία στην Χίο.

Την απόφαση έλαβε η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών του νομού, σε ένδειξη συμπαράστασης στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί στην μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ).

“Καλούμε τα μέλη μας σε κλείσιμο των γραφείων τους και αποχή από ηλεκτρονικές υποβολές τουλάχιστον μεταξύ 13:00 με 15:00”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ένωση των λογιστών της Χίου.

“Κόκκινο πανί” για τους λογιστές αποτελεί ο νόμος 4557/2018, καθώς σύμφωνα με την ΕΦΕΕΑ, “μετακυλίει αρμοδιότητες και συνταγματικές υποχρεώσεις του Κράτους στους λογιστές φοροτεχνικούς ελεύθερους επαγγελματίες, με ευθύνες, πρόστιμα και προσθήκη κόστους εναρμόνισης”. 

“Oι λογιστές-φοροτεχνικοί αντιμετωπίζουν συχνά την ολική δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών, ως υπόχρεοι εκ μέρους πελατών τους και ως εκ τούτου θεωρούνται συνυπεύθυνοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, σημειώνει από την πλευρά του με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *