Friday , 3 May 2024

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ευαγγελίζεται την αξιοκρατία, στηρίζει ημέτερους;

Του Γ.Κατσιάνη

Βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου του 2019.

Έχουν περάσει λίγες ώρες μετά την εκλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου στην προεδρία της ΚΕΔΕ όταν ο έτερος συνυποψήφιος του, Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωνε ότι «οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου δίνει την ευκαιρία στον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και μέχρι πρότινος α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, να αναλάβει επιτέλους την προεδρία του ανώτατου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Μόνο που η χαρά του κ. Κυρίζογλου κρατάει για λίγο.

«Συγχαίρουμε θερμά τον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο του. Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ», ανακοινώνει η ΝΔ.

Δεν γνωρίζω με ποιο σκεπτικό συντάχθηκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία αντί να αναδεικνύει το γεγονός της εκλογής του κ. Κυρίζογλου στην προεδρία της ΚΕΔΕ, προτάσσει ως είδηση τον αντικαταστάτη του και μάλιστα, χωρίς να έχουν διεξαχθεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου!

Θεωρώ ότι η θέση αυτή προσβάλλει το πρόσωπο του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ και προεξοφλεί το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο Αθηναίων, αδιαφορώντας για τη λαϊκή βούληση.

Επιπλέον, η ανακοίνωση της ΝΔ ενισχύει το αίσθημα της οικογενειοκρατίας έναντι της αξιοκρατίας, την οποία ευαγγελίζεται ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης.

Άλλωστε, το μοντέλο των ημετέρων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής κυβέρνησης, καθώς στην Ελλάδα του 2023 έχει μεγαλύτερη αξία «ποιον ξέρεις από το τι ξέρεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *