Tuesday , 23 April 2024

Δεκάδες θέσεις εργασίας προσφέρουν αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ – Άνοδος τζίρου και απασχόλησης το 2020

Άνοδο τζίρου αλλά και απασχόλησης έφερε για τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στη χώρα μας το 2020, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αλλά και των προγραμματισμένων σε πολλές περιπτώσεις επεκτάσεων των δικτύων τους, με τη χρονιά να κλείνει με δεκάδες ενεργές αγγελίες ζήτησης προσωπικού από μια πλειάδα επιχειρήσεων του κλάδου.

Με αναζήτηση στις ιστοσελίδες προσφοράς εργασίας που έκανε το thesseconomy.gr προκύπτει συγκεκριμένα ότι η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ενεργές αγγελίες για 24 θέσεις εργασίας, η αλυσίδα Lidl για 53 θέσεις εργασίας, πολλές εκ των οποίων στις κεντρικές της εγκαταστάσεις-κέντρο logistics στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον δέκα αγγελίες αναζήτησης στελεχών-προσωπικού έχει η αλυσίδα Market In, ενώ προσωπικό αναζητούν επίσης οι αλυσίδες Bazaar (μέλος του ομίλου εταιριών Βερούκα), My Market (του Ομίλου Metro), Metro Cash & Carry και Κρητικός.

Το 2021 βέβαια, εφόσον εξελιχθεί ομαλά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού και σταματήσουν τα lockdowns-καραντίνες κ.ο.κ. δύσκολα θα φέρει στις αλυσίδες Σ/Μ τα ίδια έσοδα με το 2020, ωστόσο η αφετηρία της νέας χρονιάς για τις περισσότερες αλυσίδες είτε μεγαλύτερες, είτε μικρότερες, θα γίνει με ενισχυμένη θέση λόγω της ανόδου του 2020.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα δυο βορειοελλαδικών αλυσίδων:

-Η βορειοελλαδική αλυσίδα λιανεμπορίου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.-SynEmporio (μέλος του ΕΛΟΜΑΣ – αναπτύσσει τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ “ελληνικά market”, “Πρόοδος”, “Ήλιος), όπως αναφέρει στο thesseconomy.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Πηλίδης, εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρονιά με άνοδο τζίρου 7%. Μεταξύ άλλων το 2020 η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία Υποκατάστημα-Αποθηκευτικούς χώρους (Logistics) στο Μεσολόγγι, επεκτείνοντας τη δράση της και στην Συερεά Ελλάδα, ενώ επίσης πρόσφατα (τον Νοέμβριο), προχώρησε στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Συμεωνίδης”  .», η οποία διαθέτει επτά καταστήματα super market, στην περιοχή του νομού Κιλκίς (τρία στο Πολύκαστρο, ένα στη Γουμένισσα και τρία στο Κιλκίς).

-Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Μασούτης σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησής της έχει καταγράψει στο ενδεκάμηνο του 2020 άνοδο τζίρου της τάξης του 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και αναμένεται ότι θα ολοκληρώσει την τρέχουσα χρήση με ακόμα μεγαλύτερη άνοδο από τις παραδοσιακά αυξημένες πωλήσεις του Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του 2020 η αλυσίδα Μασούτης έθεσε, επίσης, σε λειτουργία πέντε νέα καταστήματα (τρία στην Πάτρα, ένα στα Καλύβια Αττικής και ένα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *