Thursday , 25 April 2024

Δ.Σαρηγιάννης: Κορύφωση της πανδημίας στις 8 Απριλίου με 3.700-3.800 κρούσματα, υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής των self tests – Άνοιγμα της αγοράς μετά τις 12 Απριλίου

Κορύφωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας Covid-19 στις 8 Απριλίου, με 3.700 – 3.800 κρoύσματα βλέπει ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και αυτό πάλι υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής των μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, όπως τα self tests, και η απολύμανση του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ τάχθηκε υπέρ της χρήσης του μέτρου αυτού και στα καταστήματα όπως και στην εστίαση.

Εάν, όμως, δεν εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά και κυρίως τα self-tests, όπως επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Open”, τότε “η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχει η δυνατότητα να είμαστε στη μέση της κατάστασης αυτής και όχι στην κορύφωση”.

Η κορύφωση αυτή, κατά τον ίδιο – όσον αφορά το θετικό από τα παραπάνω δύο σενάρια – σημαίνει διακυμάνσεις, για τις επόμενες δύο εμδομάδες και μέγιστη τιμή κρουσμάτων στις 8 Απριλίου – εργάσιμη ημέρα με υψηλό αριθμό τεστ – κοντά στα 3.700-3.800, ενώ μετά αρχίζει να κατεβαίνει η καμπύλη. “Προφανώς θα έχουμε και ημερήσιες διακυμάνσεις, ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ. Αν έχουμε έναν ρεαλιστικό αριθμό τεστ, θα έχουμε πτώση”, πρόσθεσε σχετικά. Συνακ΄λουθα, όπως σημείωσε ο καθηγητής, αναμένεται και περαιτέρω πίεση του ΕΣΥ με τις διασωληνώσεις των ασθενών να φτάνουν ακόμα ψηλότερα, στο επίπεδο των 760-770.

Βάσει των παραπάνω, οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα αγοράς, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να γίνει από τις 12 Απριλίου και μετά και όχι στις 5 που ζητά επισταμένως η κυβέρνηση και αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με δεδομένο ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και πρωτίστως τα self tests.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *