Thursday , 28 March 2024

Είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου, καφετέριας ή παιδικού σταθμού; Δείτε πως θα λάβετε επιδότηση έως και 75.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ

Αν ενδιαφέρεστε να επενδύσετε στην επιχείρηση σας έως και 150.000 ευρώ και να λάβετε επιδότηση της τάξεως του 50% (δηλαδή 75.000 ευρώ), θα πρέπει να σπεύσετε.                                                                                                                                       Η προθεσμία για ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που απευθύνεται σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης λήγει στις 9 Μαΐου.

Ειδικότερα, πρόκειται για το πρόγραμμα με την επωνυμία «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση», συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων από 10.000 έως 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης, ιδιωτικής εκπαίδευσης (προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, γενικής, τεχνικής, επαγγελματικής), παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού καθώς και άλλων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας.

Οι επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων που επιδοτούνται αφορούν, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση παρεμβάσεων επί του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου της επιχείρησης για την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση της υγιεινής και της ασφάλειας καθώς και τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, την αγορά εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων, την πιστοποίηση, την εκπόνηση τεχνικών μελετών και την κατάρτιση προσωπικού.

Προϋποθέσεις

Δικαίωμα επιδότησης έχουν αποκλειστικά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης:

-Έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας,

-Διαθέτουν, ως κύρια ή δευτερεύουσα δραστηριότητα, τους επιλέξιμους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επένδυσης καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών αυτών τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *