Wednesday , 17 April 2024

Επένδυση 29 εκατ.ευρώ της Aluminco στη Θεσσαλονίκη-Εξαγόρασε και αναβαθμίζει το εργοστάσιο της Doral στο Καλοχώρι

Eπένδυση στον Νομό Θεσσαλονίκης – συγκεκριμένα την εξαγορά και αναβάθμιση του εργοστασίου της Doral στο Καλοχώρι – ανακοίνωσε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aluminco, Αργύρης Καρράς.

Στην εν λόγω μονάδα θα λειτουργήσει η τέταρτη γραμμή διέλασης της εταιρείας και με τη συμβολή της αναμένεται να αυξηθεί το συνολικό τονάζ της Aluminco στους 35.000 τόνους αλουμινίου ετησίως, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει στρατηγικό γεωγραφικό σημείο για την Aluminco, που στοχεύει να τη μετατρέψει σε πύλη εξαγωγών προς τις αγορές της Νοτιοανατολικής, της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων.

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόστος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως. Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές της παραγωγικής μονάδας των Οινοφυτων, εστιάζοντας στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της παραγωγής «πράσινου» αλουμινίου.

Η μονάδα στο Καλοχώρι θα τεθεί σε λειτουργία από την Aluminco μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022, ενώ η συνολική επένδυση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων ή πέντε ετών.

“Σήμερα πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά και κωδικοποιούμε την αναπτυξιακή μας δυναμική στο μότο «Building a sustainable future». Διότι για εμάς ανάπτυξη μπορεί να είναι μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη. Και γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις μας και τα καινοτόμα προϊόντα μας, συμβάλουν στην μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καρράς.

To 2022 η Aluminco συυμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της, ενώ φέτος καταγράφει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 35% αγγίζντας τα 56 εκατ.ευρώ, με λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της τάξης των 5,5 εκατ.ευρώ και οι εξαγωγές της της δίνουν το 55% των εργασιών της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *