Friday , 26 April 2024

Επίδομα ως και 1.150 ευρώ σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας

Ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η εργοδοσία, αναμένεται να δώσει η έναρξη  υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης (ΥΠΕΚΑΑ).

Ο πρώτος κύκλος της δράσης «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος» αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενους που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 ευρώ.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *