Thursday , 25 April 2024

Η μοναδική ελληνική εταιρία που κατασκευάζει φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και κατακτά την ινδική αγορά

Του Γ.Κατσιάνη

Πριν από τέσσερα χρόνια, κατασκεύασε τον πρώτο ελληνικό σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο λόγος για την εταιρεία MC Chargers από τη Θεσσαλονίκη, η οποία πλέον έχει ανοίξει τα “φτερά” της και ετοιμάζεται να κατακτήσει την διεθνή αγορά.

“Ήδη, έχουμε συνάψει συνεργασίες όπως με μία εταιρία από την Ινδία, όπου τους δίνουμε την πλακέτα για να κατασκευάσουν ένα σταθμό φόρτισης. Στόχος μας είναι η εγκατάσταση 12.000-15.000 σταθμών φόρτισης, τον χρόνο”, δήλωσε στην “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 ο διευθύνων σύμβουλος MC Chargers, Χαράλαμπος Μαρμάγγελος και σημείωσε ότι η MC Chargers είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ευρώπη που σχεδιάζουν και προγραμματίζουν το λογισμικό που ελέγχει τον φορτιστή.

Επιπλέον, ο κ. Μαρμάγγελος τόνισε ότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. υπάρχει πρόβλημα έλλειψης υποδομών.

“Σήμερα υπάρχουν 2.500 σταθμοί φόρτισης στην Ελλάδα. Πρόκειται για μικρό αριθμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι το 2030 θα πρέπει να υπάρχουν 50.000 δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης. Άρα χρειάζεται να γίνουν γοργότερα βήματα για την ολοκλήρωση του δικτύου”, σημείωσε.

Δείτε όλη την συνέντευξη στο EXYPNH OIKONOMIA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 99 – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *