Thursday , 2 May 2024

Θερινές εκπτώσεις 2023: «Πρεμιέρα» στις 10 Ιουλίου – Θετικές οι προσδοκίες των εμπόρων -Την Κυριακή 16 Ιουλίου ανοιχτή η αγορά

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος και σύμφωνα με το με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα την πρώτη Κυριακή μετά τις εκπτώσεις, δηλαδή στις 16 Ιουλίου από τις 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

Εύοσμος: «Προνομιακές τιμές» – «Λευκή Νύχτα» τον Σεπτέμβριο
«Είναι από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις γιατί θα διαρκέσουν και μέχρι τέλη Αυγούστου. Πάντα προσδοκούμε κάτι καλύτερο από την αγορά» επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου- Κορδελιού Βλάσης Νικολαΐδης. Και διευκρινίζει «φυσικά είναι κι ένα δύσκολο κομμάτι γιατί οι καλοκαιρινές εκπτώσεις πέφτουν και μέσα στις διακοπές του κόσμου. Οπότε λίγο ελαττώνεται η δουλειά κι είναι ένα μειονέκτημα αυτό. Πάντα οι επαγγελματίες θεωρούμε ότι είναι σωστοί και κάνουν τις σωστές εκπτώσεις. Δηλαδή αναγράφουν την αρχική τιμή που πουλούσαν κι από κάτω το ποσοστό της έκπτωσης και την τελική τιμή. Πάντα οι εκπτώσεις είναι ένα κομμάτι που βοηθάνε τα ταμεία των επιχειρήσεων. Ο φετινός Ιούνιος ήταν βροχερός και ο κόσμος θα λείπει και μετά τον 15αύγουστο κι επειδή θα έχουμε εκπτώσεις σε καλοκαιρινά είδη οι καταναλωτές θα βρουν πολύ καλές τιμές σε υποδήματα, ρούχα ή ακόμη και αξεσουάρ θαλάσσης, μαγιό κ.τ.λ. πριν από τις διακοπές τους. Θα τα βρουν σε προνομιακές τιμές με την έκπτωση. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως πέρα από τις εκπτώσεις στον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου- Κορδελιού μέσα στον Σεπτέμβριο ετοιμάζουμε τη «Λευκή Νύχτα» η οποία θα είναι μια μεγάλη δράση που θα τονώσει πάρα πολύ τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας».

«Δυνατή η περίοδος των εκπτώσεων»
Αισιόδοξη είναι και η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου- Κορδελιού Βίβιαν Καζελίδου. Όπως τόνισε στο thesseconomy.gr «η περίοδος αυτή είναι αρκετά δυνατή περίοδος για τους επαγγελματίες. Αναμένουμε μια αυξανόμενη κίνηση γιατί η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό η αγορά μας είναι κάπως μουδιασμένη. Περιμένουμε πως ο κόσμος λόγω του ότι ετοιμάζεται για διακοπές θα… ανοιχτεί κάπως περισσότερο και ζητούμε να τιμήσουν και να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα. Η αλήθεια είναι ότι στις εκπτώσεις και ειδικά τις Κυριακές που είναι ανοιχτή η αγορά υπάρχει μια τάση προς τις μεγάλες αλυσίδες. Γι’ αυτό κι εμείς αγωνιζόμαστε να προωθούμε τα τοπικά καταστήματα και την τοπική αγορά. Πιστεύω ότι οι εκπτώσεις θα δώσουν τοπικό πρόσημο στα ταμεία γι’ αυτό και όλοι οι επαγγελματίες μας έχουν ετοιμάσει πολύ ‘δυνατές’ προσφορές σε πάρα πολλά προϊόντα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *