Saturday , 20 April 2024

Θ.Σκυλακάκης: Έρχεται μόνιμος μηχανισμός για τις τιμές στο ρεύμα

Μόνιμο μηχανισμό-παρέμβαση για την ενέργεια προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, καθώς όπως εκτίμησε «θα πηγαίνει πάνω – κάτω για χρόνια». Στόχος του μόνιμου μηχανισμού θα είναι, όπως ανέφερε, σε περίπτωση που παρατηρείται απότομη αύξηση των τιμών στην ενέργεια να υπάρχουν αυτόματα παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. 

Στο φυσικό αέριο, όπως σημείωσε ο κ.Σκυλακάκης, γίνονται παρεμβάσεις με έκπτωση αλλά και μέσω του επιδόματος θέρμανσης, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταφέρεται και στα υπόλοιπα προϊόντα και πρόσθεσε: “Εκεί κάνουμε μια παρέμβαση σημαντική και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με στόχο να μεταθέσουμε ένα μέρος του προβλήματος στο μέλλον”. Όπως διευκρίνισε, ένα κομμάτι θα το «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης και ένα κομμάτι αναγκαστικά η κοινωνία. 

Στο μεταξύ, η μέση χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα και των 400 ευρώ/MWh και οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα κάγκελα και ζητούν επιτακτικά ουσιαστικές παρεμβάσις για τη μείωση των τιμολογίων ενέεργειας και ειδικότερα για το θέμα της ρήτρας προσαρμογής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *