Friday , 29 March 2024

Κοινή προσέγγιση Ζορπίδη-Νοτοπούλου για την κανονιστική πράξη των κοινόχρηστων χώρων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η Κανονιστική Πράξη για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων που τέθηκε προς διαβούλευση από την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη και της βουλευτού Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, αφού αναφέρθηκε στην εστίαση και στο τεράστιο πλήγμα που έχει δεχτεί από την υγειονομική κρίση, τόνισε πως μέσα από την συγκεκριμένη κανονιστική που «ακουμπά» σε μεγάλο βαθμό τον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο, «πρέπει να βοηθηθεί η επαγγελματικότητα και η επιχειρηματικότητα αλλά όχι σε βάρος των πολιτών».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου υπογράμμισε πωςείναι θετική σε οτιδήποτε διευκολύνει την λειτουργία της πόλης, πάντα με το «βλέμμα στραμμένο» και στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η οποία δέχεται αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη πίεση.

Στο γεγονός ότι η κανονιστική δεν έχει καμία χρησιμότητα εάν  δεν εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις, στάθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς του ΕΕΘ, Λευτέρης Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την κατά γράμμα εφαρμογή της, ώστε να μην δημιουργούνται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Με την σειρά του, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, Κώστας Ιακώβου τόνισε, πως μοναδική επιδίωξη μέσα από την κατάθεση προτάσεων για την βελτίωση της Κανονιστικής Πράξης που αφορά τους κοινόχρηστους χώρους είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος προς όφελος των επαγγελματιών και της κινητικότητας των πολιτών.

Μάλιστα ο κ. Ιακώβου πρότεινε να ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση για ανάλυση των τεχνικών θεμάτων με τους συμβούλους των δυο πλευρών, με την κυρία Νοτοπούλου να απαντά θετικά στην πρόταση αυτή.

Τουρισμός

Με αφορμή  την επίσκεψη της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο, ο κ. Ζορπίδης σχολίασε και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο τουριστικός κλάδος, στον οποίο δραστηριοποιείται και ο ίδιος επί σειρά ετών.

Επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία του για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, θέτοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό, μια ανησυχία την οποία συμμερίστηκε και η κ. Νοτοπούλου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των προκρατήσεων που έχουν γίνει στα τουριστικά καταλύματα, χωρίς όμως να έχουν δοθεί χρήματα, «άρα είναι σαν να μην έγινα, όταν δεν υπάρχουν χρήματα είναι σαν να μην υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *