Sunday , 12 May 2024

Κ.Χατζηδάκης: “300.000 πολίτες θα πάνε δωρεάν διακοπές” – Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Συνολικά 300.000 πολίτες θα πάνε δωρεάν διακοπές, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που σχεδιάζεται από τον ΟΑΕΔ, ενώ γνωστοποίησε επίσης ότι τον Ιούνιο θα δουν τις αυξήσεις στις πληρωμές τους οι νέοι συνταξιούχοι, ενώ τον Ιούλιο οι παλιοί.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας επισήμανε πως “σε όλη την Ευρώπη ισχύει το 8ωρο, οι 40 ώρες, το 5ήμερο. Στις υπερωρίες συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο. Ο εργοδότης δεν δικαιούται να προτείνει διευθέτηση στον εργαζόμενο, μόνο ο εργαζόμενος μπορεί να το ζητήσει και αν δεν συμφωνήσουν και ο εργοδότης πάει εκδικητικά να τον απολύσει, η απόλυση θα είναι άκυρη”. 

Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Όσον αφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι το υπουργείο Εργασίας θα συνεργαστεί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για δημιουργία εφαρμογής στο κινητό και η ψηφιακή κάρτα θα λειτουργεί ανάλογα με τη φύση της κάθε δουλειάς.

“Θα καταγράφεται πότε πήγες, πότε έφυγες, και αν γίνει έλεγχος από τη νέα Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή και βρεθεί ότι δεν έχεις ψηφιακή κάρτα ή δεν τη “χτύπησες”, πέφτει “καμπάνα” στον εργοδότη για κάθε εργαζόμενο 10.500 ευρώ”, ανέφερε σχετικά, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό συνδυάζεται η επιχειρηματικότητα με την κοινωνική συνοχή.

Η ψηφιακή κάρτα, όπως ανέφερε επίσης, θα ισχύει και για τις ΔΕΚΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *