Tuesday , 19 March 2024

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Το ΠΑΣΟΚ και ο “πράσινος ήλιος” πρωταγωνιστούν στις δηλώσεις των υποψηφίων

Άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες για την ανάδειξη για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ (Κίνημα Αλλαγής) στα 840 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, όπου διαβιούν ομογενείς. Σύμφωνα με στοιχεία από κομματικές πηγές, μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχε ψηφίσει αριθμός πολιτών μεταξύ 75.000 και 80.000, δηλαδή εκτιμάται ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ στο πρώτο τετράωρο ο αριθμός των ψηφισάντων ξεπερνά κατά 10.000 τον αντίστοιχο του 2017. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περί τις 9:30 το βράδυ.

Κοινό χαρακτηριστικό των δηλώσεων όσων υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος έχουν ήδη ψηφίσει είναι οι ευθείες αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, τον “πράσινο ήλιο” κ.ο.κ.

Αναλυτικότερα:

“Με την ψήφο μας με τη συμμετοχή μας πρώτα από όλα μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδα στου δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας θα δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Σήμερα ανατέλλει κια πάλι ο πράσινος ήλιος. “, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο εκλογικό τμήμα του Ταύρου.

“Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες, να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά» δήλωσε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ψήφισε στη Μεταμόρφωση και πρόσθεσε ότι “στόχος είναι να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017”, στέλνοντας “μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας”.

Καθαρή εντολή ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου: “Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του, και αναφέρθηκε και στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά.

Στο εκλογικό τμήμα της οδού Λιοσίων προσήλθε νωρίς το πρωί ο έτερος υποψήφιος, Παύλος Χρηστίδης, και δήλωσε: “Σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής, δημοκρατίας και είναι μία ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά. Ξημερώνει μία ημέρα δημοκρατίας και δύναμης που θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ, καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα, αφού συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και καταβάλουν εισφορά ύψους τριών ευρώ. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *