Tuesday , 23 April 2024

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Συνελήφθη και απελαύνεται ο Πρόεδρος της ΠΟΕ που ήθελε να παραστεί στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, καθώς συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος (ΠΟΕ), Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος ήθελε να να παραστεί στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο και αποφασίστηκε η απέλασή του ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο». 

Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ΠΟΕ αναφέρει: “Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές”.

Σύμφωνα με το pontosnews.gr, κ. Βαρυθυμιάδης βρίσκεται σε λίστα ανεπιθύμητων προσώπων των τουρκικών αρχών και οι τουρκικές Αρχές θα τον απελάσουν με πτήση στις 19:00, με προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων για το τουρκικό κράτος βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Εντούτοις, τον γύρισαν πίσω από τα Ύψαλα, απαγορεύοντάς του να συνεχίσει το ταξίδι του, που είχε επίσης τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά.

Τη δυσαρέσκεια – διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη στάση των Τουρκικών αρχών εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Διεθνής Ομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) και αξιώνει από το Ελληνικό ΥΠΕΞ αλλά και τις πρεσβείες των Χωρών Ε.Ε ΗΠΑ και Ρωσίας να κινηθούν τάχιστα ούτως ώστε οι Τουρκικές αρχές να απελευθερώσουν τους Έλληνες που κρατούν άδικα στο κρατητήριο του Αεροδρομίου της Κωνσταντινουπόλεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *