Saturday , 20 April 2024

Ντέρμπι οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν

Του Γ.Κατσιάνη

Μια τραγωδία πλήττει συνήθως την εικόνα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στην προκειμένη περίπτωση, το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ανέδειξε την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού (για άλλη μια φορά), ως προς την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου.

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται σημαντική απώλεια δυνάμεων για τη ΝΔ, η οποία βλέπει να μετατρέπονται σε ντέρμπι οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Όσοι επιχειρήσετε να απαξιώσετε το συγκεκριμένο επιχείρημα, θα σας θυμίσω την τραγωδία στο Μάτι με τους 103 νεκρούς, γεγονός που αποτέλεσε και την “ταφόπλακα” για την επανεκλογή της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η είδηση του δυστυχήματος “εξαφάνισε” από την επικαιρότητα την υπόθεση Πολάκη, μείζον πρόβλημα εσωστρέφειας για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μόλις μία εβδομάδα πριν.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θεωρώ πως θα ενισχύσει τις δυνάμεις του, τόσο από την διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ, όσο και από την εισροή δυσαρεστημένων πολιτών που θα θελήσουν να “τιμωρήσουν” την κυβέρνηση.

Ελαφρώς ενισχυμένη θα είναι η εικόνα και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως για το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα Τέμπη αλλά και για την Ελληνική Λύση που αναμένεται να εντάξει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει.

Όσοι δεν αντιληφθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την τραγωδία στα Τέμπη, θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *