Friday , 26 April 2024

Ξενοδόχοι Πιερίας: Αισιοδοξία για πληρότητες άνω του 70% στα τριήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Στο 40%-50% ανέρχονται σήμερα οι προκρατήσεις για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Πιερία, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται στις περιοχές του Ελατοχωρίου, όπου ως γνωστόν υπάρχει και ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο, του Λιτοχώρου, του Παλαιού Παντελεήμονα και του Αγίου Δημητρίου και οι ξενοδόχοι ευελπιστούν αυτές να μετουσιωθούν όντως στην πράξη σε αφίξεις και να επιτευχθούν πληρότητες άνω του 70%.

Όπως επισημαίνει, ωστόσο, στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Ηρακλής Τσιτλακίδης, τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από χθες (Κυριακή 19 Δεκεμβρίου) στη χώρα μας για τους εισερχόμενους σε αυτήν ταξιδιώτες, δηλαδή η είσοδος στη χώρα μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, επέφερε αναταραχή και ακυρώσεις από Βαλκάνιους που είχαν προβεί σε προκρατήσεις.

Κύρια “δεξαμενή” των αναμενόμενων επισκεπτών στην Πιερία κατά τα δυο εορταστικά τριήμερα είναι η Θεσσαλονίκη και ακολουθούν άλλες κοντινές περιοχές (Λάρισα και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας).

Ο κ.Τσιτλακίδης βλέπει από την πλευρπά του το ποτήρι “μισογεμάτο”, εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της περιοχής με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, τόσο αυτο το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, όσο και το επόμενο της Πρωτοχρονιάς. Ακόμη και έτσι, όμως, όπως επισημαίνει με δυο τριήμερα δεν σώζεται η κατάσταση, καθώς για τις ενδιάμεσες ημέρες δεν υπάρχουν σημαντικές κρατήσεις, την ίδια ώρα που το λειτουργικό-ενεργειακό κόστος των ξενοδοχείων έχει επιβαρυνθεί σε δυσανάλογο βαθμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *