Thursday , 25 April 2024

Οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους ενόψει ανοίγματος του τουρισμού

Υλοποιείται ο σχεδιασμός για οριζόντιο εμβολιασμό όσων κατοίκων το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης, στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκων, ενώ «προχωρούν και στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκων» δήλωσε – χωρίς προς το παρόν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες – η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε απάντησή της σε σχετική ερώτηση, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, μετά την επίσπευση των παραδόσεων στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian ήταν αφιερωμένο στον ελληνικό τουρισμό και τις προσπάθειες της Ελλάδας να συνδυάσει το ελληνικό καλοκαίρι με το χτίσιμο του «τείχους ανοσίας».

Όπως αναφερόταν σχετικά, τα μικρά νησιά του Αιγαίου πρόκειται να γίνουν οι πρώτες «Covid-free» της Ελλάδας, καθώς εντείνεται η εκστρατεία εμβολιασμού στους τουριστικούς προορισμούς ελπίζοντας σε εισροή τουριστών.

Ο Guardian  σημείωνε πως σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρησιακές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί ότι τουλάχιστον 69 νησιά θα εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Σήμερα, σε διαδοχικές ερωτήσεις κατά πόσον η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες ημέρες, η Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο για μίνι πολιτική εφαρμογή του πράσινου πιστοποιητικού, που αφορά επισκέπτες από κάποιες χώρες, είτε μέσω της επίδειξης πράσινου πιστοποιητικού, είτε μέσω της επίδειξης αρνητικού τεστ pcr 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Υπογράμμισε δε πως οι επισκέπτες που θα έλθουν τώρα στη χώρα μας – δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό – θα παραμείνουν στον προορισμό τους και δε θα μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό, όπως, εξάλλου, ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ήδη υπάρχουν ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα, που υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς, ενώ υπενθύμισε ότι «το κανονικό άνοιγμα του τουρισμού τοποθετείται στις 14 Μαΐου, βάσει συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *