Friday , 29 March 2024

Πάνω από 200(!) ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης κάνουν πλέον κατ’οίκον διανομή γλυκών

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί το 2020 που φεύγει να ήταν δίσεκτο έτος και για την οικονομία, ωστόσο και φέτος ίσχυσε ότι «η κρίση αποτελεί ευκαιρία».

Ο λόγος για τα ζαχαροπλαστεία, τα οποία κατέγραψαν ελάχιστες απώλειες, σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης καθώς συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, στη δεύτερη φάση του lockdown.

«Η μείωση του τζίρου μας ανέρχεται στο 20%, σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος.  

Ωστόσο, καταγράφηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των καταστημάτων που χρησιμοποίησαν την κατ’ οίκον διανομή προϊόντων (delivery), προκειμένου να συγκρατήσουν τις απώλειες που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

«Το 40%-50% από τα 500 ζαχαροπλαστεία που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης, διαθέτουν πλέον delivery», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και επισήμανε πως έγιναν και προσλήψεις προσωπικού για τη καλύτερη δυνατή λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Όσον αφορά τις τιμές στα παραδοσιακά γλυκίσματα, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

«Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες πωλούνται κατά μέσο όρο μεταξύ 10-14 ευρώ το κιλό ενώ η βασιλόπιτα πωλείται προς 10-13 ευρώ/κιλό», υπογράμμισε.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *