Thursday , 18 April 2024

Παγκόσμιο “black out” για Facebook, Instagram και WhatsApp – Έχουν “πέσει” και στην Ελλάδα

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν βγήκαν γύρω στις 18.30 και ταυτόχρονα, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, με ένα πρωτοφανές “black out” σε πολλές περιοχές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. (σ.σ. Τόσο το WhatsApp όσο και το Instagram ανήκουν στο Facebook και βασίζονται στην ίδια υποδομή).

Οι σελίδες Facebook και Instagram δεν φορτώνονται μέσω του προγράμματος περιήγησης. Στην αρχική σελίδα του Instagram εμφανίζεται το μήνυμα “Σφάλμα διακομιστή 5xx”, ενώ το Facebook εμφανίζει επίσης μήνυμα σφάλματος και το Facebook Messenger δεν λειτουργεί.

Η μητρική εταιρεία Facebook δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τους λόγους για τη διακοπή. Μόνο μέχρι του λογαριασμού του στο Twitter αναφέρει: “«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

H πλατφόρμα του Facebook με του περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος. Συγκεκριμένα η πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα στη Wall Street Journal, κατηγορώντας τον όμιλο ότι επιλέγει το όφελος παρά την ασφάλεια, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Wall Street, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Στο μεταξύ, τα hashtag #Instragramdown και #Facebookdown έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά trend στο Twitter,ε τους χρήστες της εν λόγω εφαρμογής να τρολάρουν ανελέητα το black out των άλλων εφαρμογών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *