Friday , 29 March 2024

Πλαζ Αρετσούς: Νέος γύρος συζητήσεων στον Δήμο Καλαμαριάς για την πρόταση της ΕΤΑΔ – Ο χρόνος πιέζει ενόψει της θερινής περιόδου

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο προχωρά η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς, προκειμένου να μη χαθεί δια παντός το ενδεχόμενο της νέας παραχώρησης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο της Πλαζ της Αρετσούς (σ.σ. έχει λήξει η μίσθωση από το 2016 και είχε δοθεί μια περίοδος χάριτος πέντε ετών), καθώς η πρόταση της ΕΤΑΔ παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που είχαν γίνει όσον αφορά το μίσθωμα και άλλες διατάξεις, προκειμένου η Πλαζ να παραχωρηθεί με νέο μισθωτήριο στον Δήμο Καλαμαριάς, είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και πλέον η ΕΤΑΔ διαμηνύει πως θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της Πλαζ ενόψει της φετινής θερινής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΕΤΑΔ προβλέπει παραχώρηση κατά χρήση της Πλαζ για 35 χρόνια με το ελάχιστο αντάλλαγμα, που είναι 20,75% επί του τζίρου.

Συγκεκριμένα, με πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), Στέφανος Βλαστός, δήλωσε ότι επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ακίνητο της εταιρείας που λειτουργεί συνδυαστικά με το έργο της αξιοποίησης της Μαρίνας Καλαμαριάς, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου στην αξιοποίησή του.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, πάντως, ερωτηθείς σχετικά από το Thesseconomy.gr απάντησε ότι εκτιμά πως η ΕΤΑΔ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που βρίσκουν αντίθετους τόσο τη δημοτική αρχή, όσο και τους κατοίκους της Καλαμαριάς και ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο ο Δήμος και οι πολίτες της Καλαμαριάς θα το αποτρέψουν. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει νέο γύρο συζητήσεων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να επιτευχθεί συναίνεση και να επιδιωχθεί συμφωνία με την ΕΤΑΔ, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δυο εξίσου άδικες και ακραίες θέσεις (της ΕΤΑΔ και του δημοτικού συμβουλίου) αλλά και εκφράζοντας αισιοδοξία για θετική κατάληξη.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Καλαμαριάς, σύμφωνα με τον κ.Δαρδαμανέλη, προχωρά κανονικά από τον Απρίλιο, δηλαδή λίαν προσεχώς, στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για την Πλαζ της Αρετσούς (“Goden Bay” όπως ονομάστηκε το 2021 μετά την αρχική ανακαίνιση-αρχική αναβάθμισή της) και στις δέουσες διαδικασίες για το προσωπικό που θα την στελεχώσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *