Wednesday , 1 May 2024

Σήριαλ η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Fly Over στη Θεσσαλονίκη

Του Γ.Κατσιάνη

Σε…σήριαλ έχει εξελιχθεί η εκκίνηση των εργασιών για την κατασκευή της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης (Fly Over).

Για την ιστορία να θυμίσω ότι η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2022.

Ακολούθησε, η σύσταση συντονιστικού οργάνου του έργου, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 3 Αυγούστου.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα επιτρέψουν στα μέσα Οκτωβρίου την έναρξη του κατασκευαστικού σταδίου του έργου.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε στις 16 Σεπτεμβρίου πως δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών για το συγκεκριμένο έργο μέχρι να δοθεί σε λειτουργία το μετρό, καθώς υπάρχουν ρήτρες.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε νέα κλειστή συνεδρίαση για το Fly Over ενώ την προσεχή Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο κ.Σταϊκούρας θα παρουσιάσει σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ». «Thessaloniki Flyover : Πηγαίνει τη Θεσσαλονίκη στο αύριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υποδομών αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών του Fly Over στα μέσα Νοεμβρίου.

Ύστερα απ’όλα αυτά, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η βούληση της κυβέρνησης για έργα ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να αγνοείται.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *