Tuesday , 19 March 2024

Την κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, ζητούν οι έμποροι οπωροκηπευτικών

Του Γ. Κατσιάνη

Την κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ Α.Ε.) ζητά από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, η διοίκηση του Συνδέσμου υπογραμμίζει ότι η κατάργηση των τελών εισόδου για τους αγοραστές, θα συμβάλλει στην ανακούφιση των καταναλωτών.

«Τα τέλη εισόδου και οι αυξήσεις αυτών που κυμαίνονται από 33% ως και 1.250%, επιβάρυναν και επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των διακινούμενων εμπορευμάτων (οπωρολαχανικών) και συνακόλουθα το τελικό ποσό που καταβάλουν τα νοικοκυριά για τα βασικά αυτά είδη διατροφής», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τέλη εισόδου δεν επιβάλλονται στην Κεντρική Αγορά Αθηνών ενώ γίνεται αναφορά και στον κοινωνικό χαρακτήρα που έχουν οι Κεντρικές Αγορές.

«Αυτές λειτουργούν για την ‘…επωφελέστερη για την παραγωγή και κατανάλωση διακίνηση των οπωροκηπευτικών και αγροτικών προϊόντων’ (άρθρο 4, παρ.1 του καταστατικού της ΚΑΘ ΑΕ), λειτουργία που προφανώς δεν εξυπηρετείται από την αλόγιστη και εκτός πραγματικότητας επιδίωξη κερδοφορίας σε βάρος τόσο των εμπόρων, όσο και του καταναλωτικού κοινού», σημειώνεται στην επιστολή του Συνδέσμου.        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *