Thursday , 28 March 2024

Φωτιά και στη νότια Εύβοια – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σιθωνία

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση με πουρνάρια και ελιές έξω από το χωριό Πετριές στη Νότια Εύβοια, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/8) στην περιοχή του Παρθενώνα Νέου Μαρμαρά, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Στη νότια Εύβοια έχουν σπεύσει και επιχειρούν 12 πυροσβεστικά οχήματα, όπως και δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα και η φωτιά δεν απειλεί μέχρις στιγμής το χωριό Πετριές, καθώς εξελίσσεται σε χαράδρα, ενώ και στη Σιθωνία η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς σε δηλώσεις έκανε λόγο για εμπρησμό.

Στο μεταξύ, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στην Γορτυνία Αρκαδίας, σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες μικρές αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συγκεκριμένα με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης συνεχίζουν και εκεί να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποτρέπουν την εκδήλωση αναζωπυρώσεων, ενώ στην περιοχή Δρυάλια της Λακωνίας, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *