Thursday , 25 April 2024

“Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων” από αύριο στο “Μύλο των Ξωτικών”-“1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοδοσφαίρου” στον φετινό “Αστερόκοσμο”- Στην Παγκόσμια Ειρήνη αφιερωμένη η φετινή “Ονειρούπολη”

Με την έναρξη αύριο (25 Νοεμβρίου) της λειτουργίας του “Μύλου των Ξωτικών” στα Τρίκαλα κάνουν ντεμπούτο φέτος τα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στη χώρα μας. Στις 4 Δεκεμβρίου ανοίγει πύλες η πολυαγαπημένη στους βορειοελλαδίτες “Ονειρούπολη” στη Δράμα και στις 10 Δεκεμβρίου ο “Αστερόκοσμος” στη ΔΕΘ.

“Μύλος των Ξωτικών”

“Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων” προσφέρει φέτος σε μικρούς και μεγάλους ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, “παντρεύοντας” μαγικά τα Χριστούγεννα με το παραμύθι της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του Πάρκου υποδέχονται με χαρά την Αλίκη στη Χριστουγεννιάτικη αυτή Χώρα των Θαυμάτων, την κερνούν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και εκείνη αποφασίζει να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε στο ονειρικό της αυτό ταξίδι.

Η λειτουργία του θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων  και την e-Trikala A.E. και έχει δωρεάν είσοδο.

“Ονειρούπολη”

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη και με ενισχυμένο κοινωνικό χαρακτήρα είναι φέτος η “Ονειρούπολη” Δράμας, το παλαιότερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της χώρας. Το “παρών” θα δώσει στη φετινή “Ονειρούπολη”, την οποία διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Δράμας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όπως επίσης και φιλοξενούμενοι στην τοπική δομή προσφύγων της Δράμας, ενώ μια σειρά εκδηλώσεων θα έχουν στο επίκεντρό τους την Ειρήνη. Παράλληλα, στη φετινή διοργάνωση έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος γιαυτό και όλοι οι λαμπτήρες στολισμού είναι LED, ενώ επίσης μπαίνει χρονοδιακόπτης για τις βραδυνές ώρες.

“Αφουγκραζόμενοι τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες όλων αποφασίσαμε η φετινή διοργάνωση να είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη. Όλοι μαζί υποδεχόμαστε ένα κορίτσι, την μικρή Ειρήνη.Η μικρή Ειρήνη συμβολίζει ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά της ανθρωπότητας: την Παγκόσμια Ειρήνη, η οποία επιθυμία όλων, είναι να επισκεφτεί κάθε γωνιά του πλανήτη μας να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να κάνουμε τη γη καλύτερο μέρος για να ζούμε.Γι’ αυτή την χρόνια και για κάθε χρόνια, ας ευχηθούμε Ειρηνικά Χριστούγεννα σε όλους!!!”, αναφέρουν οι διοργανωτές με ανάρτησή τους στο facebook.

Η “Ονειρούπολη” ξεκινάει στις 4 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου 2023 και η είσοδος είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας της είναι από 4/12 μέχρι 23/12 ώρες 10.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 22.00 και από 24/12 μέχρι και 8/1 από 10.00 μέχρι 22.00.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χάρη στην “Ονειρούπολη” τα ξενοδοχεία της Δράμας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Άγγελο Καλλία, έχουν ήδη μέση πληρότητα 50% για όλο το Δεκέμβριο και το δεκαπενθήμερο των εορτών αναμένεται οι πληρότητες να αγγίξουν το 100%.

“Αστερόκοσμος”

Να απολαύσουν 16 διαφορετικά παιχνίδια και να κάνουν πατινάζ σε δύο παγοδρόμια, ένα εντός του Περιπτέρου 13 και ένα σε εξωτερικό χώρο θα μπορούν από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου οι μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες του φετινού “Αστερόκοσμου” στη ΔΕΘ, που διοργανώνει το Magic Park σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε.

Ο “Αστερόκοσμος” έχει εισιτήριο 8 ευρώ και προσφέρεται δωρεάν πάρκιγνκ από την Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή, μάλιστα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, τα ξωτικά του Άη Βασίλη ετοιμάζουν – μεταξύ άλλων – το…1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 70 τ.μ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *